Mitat ja materiaalit

Materiaalit

 

AKRYYLI

Akryyli on synteettinen kuitu, joka on ominaisuuksiltaan pehmeää, kuohkeaa ja villanomaista. Akryylia käytetään sekoitteena (esim. merinovillan kanssa) täydentämään luonnonkuidun ominaisuuksia.

ALOE

Aloe on luonnonmukainen kuitu, joka valmistetaan aloe-kasvista. Aloe on bambun tavoin ekologinen kasvi, eikä se tarvitse kasvaakseen kastelua, lannoitteita tai tuholaismyrkkyjä. Aloe-kasveja kasvaa yli 300 lajia, mutta vain muutamalla niistä on hyödyllisiä terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia. Aloe-kuidun aktiiviset hiukkaset tekevät materiaalista hengittävän, minkä lisäksi se on lähes höyhenenkevyttä sekä äärimmäisen pehmeän tuntuinen ihoa vasten. Aloe on myös luonnollisesti antibakteerinen.

BAMBU

Bambu on nopeasti kasvava ja uusiutuva ekologinen heinäkasvi, joka ei tarvitse kasvaakseen lannoitteita tai torjuntaaineita, eikä sen jalostaminen kuormita ympäristöä. Yksi bambukasvi voi kasvaa kymmeniä senttejä vuorokaudessa ja tuottaa jopa 15 kilometriä bambukeppiä. Bambukuidun sileä ja pyöreä rakenne tekee tekstiileistä pehmeän tuntuisia ja ne sopivat herkällekin iholle. Kuidun mikro-ontelot antavat materiaalille erinomaisen kosteuden imukyvyn. Bambukuitu on luonnollisesti antibakteerista ja sitä käytetään sellaisenaan tai sekoitteena muiden kuitujen kanssa.

ELASTAANI

Elastaani on venyvä ja taipuisa synteettinen kuitu, joka tunnetaan myös Lycra- ja Spandex-tuotemerkkien nimillä. Elastaanin käyttö lisää tuotteiden joustavuutta ja istuvuutta, mistä syystä sitä käytetään usein esimerkiksi sukissa ja alusasuissa.

PELLAVA

Tyylikäs pellava on luja ja hyvin kulutusta kestävä luonnonkuitu, joka vain paranee käytössä! Pellavaa käytetään yleisesti pyyhkeisiin ja saunatekstiileihin sen hyvän kosteudenimukyvyn ja likaa hylkivien ominaisuuksien vuoksi.

COOLMAX BY INVISTA

Coolmax (by Invista) on rekisteröity tuotemerkki. Coolmax on hengittävä materiaali, jota käytetään usein urheiluvaatteissa. Se siirtää kosteutta tehokkaasti pois iholta ja kuivuu nopeasti.

PUUVILLA

Puuvillasta syntyy yleisin ja monikäyttöinen luonnonkuitu, jota käytetään langoissa ja kankaissa. Kuidulla on monia hyviä ominaisuuksia; se ei sähköisty ja on miellyttävän tuntuinen. Puuvillasta tehdyt vaatteet ovat hengittäviä, eivätkä ne villan tavoin kutita tai ärsytä ihoa. Puuvillakuitu tuo kestävyyttä tuotteisiin ja sitä käytetään sellaisenaan tai sekoitteena muiden kuitujen kanssa. Sen ominaisuuksiin kuuluu kaikkien luonnonkuitujen tapaan maatuminen, lujuus märkänä, ja hyvä pesunkestävyys. Merseroinnilla tarkoitetaan puuvillan käsittelemistä niin, että se lujittuu ja saa silkinpehmeän kiillon.

VILLA JA MERINOVILLA

Merinovilla on erittäin pehmeää ja korkealaatuista merinolampaan villaa. Merinovillan kuitu on tavalliseen villakuituun verrattuna kiharampi, eikä se kutita tai ärsytä ihoa. Merinovilla on luonnollisesti antibakteerinen ja monikäyttöinen. Materiaalina villa on joustavaa ja pehmeää ja se eristää hyvin lämpöä sekä imee kosteutta. Villa hylkii likaa ja puhdistuu siksi helposti, joten villavaatteita ei tarvitse pestä yhtä säännöllisesti kuin muita kuituja. Usein tuuletus raikkaassa ja kuivassa ilmassa riittää.

POLYAMIDI

Polyamidi tuotiin markkinoille ensimmäisenä synteettisenä kuituna jo vuonna 1939 Nylon-tuotemerkkinä. Vaatteissa polyamideja käytetään sellaisenaan tai sekoitteina, ja esimerkiksi sukissa sitä käytetään tuomaan lujuutta ja kestävyyttä materiaaliin.

POLYESTERI

Polyesteri on synteettinen kuitu, ja sitä käytetään yleisesti tekstiilien materiaalina. Polyesterista valmistetut vaatteet ovat kevyitä, kestäviä, helposti värjättäviä ja ne pysyvät hyvin muodossaan eivätkä juuri rypisty. Polyesterin suosio johtuu etenkin kuidun muunneltavuudesta ja soveltuvuudesta mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin; polyesterista valmistetuilla vaatteilla on erittäin hyvät auringonvalon-, lämmön- ja säänkesto-ominaisuudet.

 

Raaka-aineet, Palasaippuat

 

KOOKOSÖLJY

Kookosöljy on erinomainen ihon ja hiusten kosteuttaja. Kookosöljyn omaisuutena kannattaa mainita myös sen kyky poistaa kuolleita ihosoluja ja likaa iholta. Se myös napakoittaa ihoa ja sen sisältämät antioksidantit saavat vanhankin näyttämään nuoremmalta. Kookosöljy on mieto öljy ja soveltuu myös herkälle iholle.

OLIIVIÖLJY

Oliiviöljyä on käytetty saippuan teossa tuhansia vuosia. Se on edelleenkin suosituin saippuaöljy, sen avulla saamme kosteuttavan ja kermaisen vaahdon saippuaan. Oliiviöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja e-vitamiinia. Se ravitsee, puhdistaa, kosteuttaa ja suojaa ihoa ympäristön vapailta radikaaleilta.

KAAKAOVOI

Kaakaovoi on kasvirasva, jolla on kermainen ja suklainen tuoksu. Se on huoneenlämmössä kova rasva ja käytämme sitä saippuresepteissämme lisäämään saippuaan kovuutta.

RISIINIÖLJY

Käytämme pienen määrän risiiniöljyä saippuoissamme sen upean vaahtoavuuden vuoksi. Risiiniöljyllä on myös tulehdusta vähentäviä ja ihoa kosteuttavia ominaisuuksia.

RYPSIÖLJY

Käytämme saippuoissamme kotimaista Porttikustan luomutilan rypsiöljyä, joka on otettu talteen lampaiden ja vuohien rehuntekoprosessissa. Kotimainen rypsiöljy sisältää omega-rasvahappoja. Se kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää kuivaa ihoa. Rypsiöljy on erinomainen lisä saippuaöljyihin.

KOTIMAINEN KYLMÄPURISTETTU CAMELINAÖLJY

Kotimainen camelinaöljymme tulee suoraan tuottajalta. Camelinaöljy on täynnä ravitsevaa Omega-3 rasvahappoa ja se sisältää runsaasti luonnon e-vitamiinia, jonka vuoksi se on todellinen terveysöljy. Camelinaöljyn rasvahapot pitävät ihon kosteana ja vähentävät tulehdusta.

SALPAUSSELÄN POHJAVESI

Suomalainen vesi on maailmankuulua. Olemme ylpeitä kertoessamme että saippuamme valmistusprosessiin käytettävä vesi on puhtainta mahdollista Salpausselän pohjavettä.

LUOMU VUOHENMAITO

Vuohenmaidolla on pitkät perinteet saippuan valmistuksessa, eikä syyttä. Vuohenmaitosaippuamme ovat todellista luxusta iholle, hellivän vaahdon ja hoitavuutensa ansiosta. Saippuamme vuohenmaito tulee suoraan Pertunmaalaiselta Porttikustan luomutilalta.

KOOKOSMAITO

Kookosmaito tekee saippuan koostumuksesta ihanan kermaista ja hoitavaa. Kookosmaidosta jää saippuuan reilusti rasvaa, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

MERISUOLA

Käytämme kaikissa saippuoissamme pienen määrän merisuolaa palasaippuan paremman koostumuksen vuoksi. Suolasaippuoilla on mainioita ominaisuuksia ihonhoidossa. Suola desinfioi, hoitaa ja vetää kosteutta ihoon sen syvemmistä kerroksista. Puhdas merisuola sisältää mineraaleja ja hivenaineita. Ne hoitavat ja virkistävät ihoa. Ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa.

MÄNNYN HAUTATERVA

Männyntervaa on käytetty kansanlääkinnässä jo yli 2000 vuotta. Sillä on ihoa uudistavia ominaisuuksia, ihon tulehdusta liennyttäviä ominaisuuksia ja terva torjuu luonnostaan bakteereja ja sieniä. Siksi se on erinomainen ja luonnollinen tuote erilaisiin ihon ärsytyksiin ja kuivuuteen. Pehtoorin tervasaippuamme sisältää Lentiiran hautatervaa Kainuusta.

PERUNAJAUHO

Osa saippuoistamme sisätää kotimaista perunajauhoa. Perunan tärkkelys tekee vaahdosta kermaisempaa.

VÄRIT

Käytämme saippuassoissamme vain luonnon väriaineita. Kurkuma, värjätty kaoliinisavi, aktiivihiili ja kosmetiikassa hyväksytyt mineraalivärit tuovat väriä saippuoihimme. Luonnollista väriä tuovat myös porkkana ja kehäkukka.

TUOKSUT

Käytämme saippuassoissamme vain luonnon väriaineita. Kurkuma, värjätty kaoliinisavi, aktiivihiili ja kosmetiikassa hyväksytyt mineraalivärit tuovat väriä saippuoihimme. Luonnollista väriä tuovat myös porkkana ja kehäkukka.

 

Naiset

Miehet

Nuoret